info@alfavipambulans.com 0544 861 70 05
whatsap
Acil Tıp Teknisyeni

Acil Tıp Teknisyeni

Acil tıp teknisyeni kısaltmasıyla daha  çok bilinen ATT günlük  hayatta yaşanan kazalar , bayılmalar ve  sağlık sorunlarıyla  ilgilenen ve doktor  gelmeden önce  ilk tektikleri yapan görevlilere verilen  unvandır. Bir diğer unvanları param ediktir ve 112 acil servisi arandığında acil durum neredeyse oraya intikal etmektedirler. Yapılması gereken müdahaleyi yapar ve hasta veya yaralının sağlık kuruluşuna götürülmesini sağlar. Bu bakımdan acil durumlar için gerekli müdahaleleri yapabilecek yetkinliğe sahiptirler. ALFA VİP Ambulans bünyesinde çalışan  tüm ATT çalışanları  gerekli yetkinlik testlerinden geçmiş bulunup görevlerine başlamaktadırlar.

Acil Tıp Teknisyeni Çalışma Alanları

  • 112 servisleri
  • Ambulanslar
  • Afet bölgeleri

Acil Tıp Teknisyeni Ne İş Yapar?

Acil tıp teknisyenine iş yapar sık sorulan soruların başında gelmektedir. Öncelikli olarak çalışan bölgeye göre bu sorunun cevabının değiştiğinin bilinmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda kapalı alanda bazı durumlarda afet bölgelerinde olunması gerektiği için açık alanda zorlu şartlarda çalışılabilmektedir. ATT görevini yapan sağlık personelleri 112 acil servisine gelen acil çağrılarına göre yönlendirilme sonucu acil duruma müdahale etmeye yetkin kişilerdir. Oksijen tüpü, serum takılması, yaralara ilk müdahalede bulunulması gibi tedavi başlangıçlarını yapmaya yetkin görevlilerdir. Ayrıca hastanın sedyeye alınması ve taşınması konusunda da görevlilerdir. Bütün acil müdahaleleri raporlamak ve dosyalamak onların görevleridir. Kırık ve ya çıkık durumlarında en yakın sağlık kuruluşuna gidene kadar stabilizasyonu sağlamaktadırlar.

Acil Tıp Teknisyeni Nasıl Olunur?

Acil tıp teknisyeni nasıl olunur sorusu ATT olmak isteyen adaylar için sorulan sorulardan bir diğeridir. Acil tıp teknisyeni olabilmek için sağlık meslek liselerinden mezun olunması ve ya üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir. Ayrıca ilkyardım sertifikası alınmalıdır. Bunların dışında sürüş tekniklerinin bilinmesi açısından ehliyet alınmalı ve aktif olarak araç kullanılması gerekmektedir. ALFA VİP Ambulans olarak bizler işe başlamak isten tüm adayların bu şartlara uygun olması gerektiğinin bilincindeyiz. Bunlardan başka ambulans içerisinde veya ilk yardımda çalışan her sağlık personeli gibi ATT olanların da belirli psikolojik testlerden geçmesi gerekmektedir. 

Acil Tıp Teknisyeni Olmak İçin Hangi Bölüm Mezunu Olunmalı?

Acil tıp teknisyeni olmak için hangi bölüm mezunu olunmalı için verilebilecek pek cevap vardır. Bunlardan bir tanesi 4 yıllık sağlık liseleridir. Ayrıca adayların belirli sertifikalara sahip olmaları gerekmektedir. Bunlardan ilk ive en önemlisi ilk yardım sertifikasıdır.

Acil Tıp Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

Acil tıp teknisyeni maaşları ne kadar sorusunun yanıtı için ALFA VİP Ambulans hizmetlerinin resmi web sitesine bakılabilir.