info@alfavipambulans.com 0544 861 70 05
whatsap
Kalp Krizi Belirtileri

Kalp Krizi Belirtileri

Kalp krizi belirtileri bazı hastalıklarla karıştırılabilecek özelliklere sahip olduğundan çok dikkat edilmesi gerekmektedir.  Ölümle sonuçlanması muhtemel olan krizlere acil bir şekilde müdahale edilmesi gerekmektedir.  Bunun anlaşılması için kalp krizinin belirtilerinin ne olduğunun net bir şekilde herkes tarafından bilinmesi ve bu gibi belirtilerle karşılaşıldığında vakit kaybedilmeden sağlık kuruluşlarına başvurulması gerekmektedir.  Alfa VİP Ambulans olarak kalp krizi belirtilerini ifade eden her hastaya hemen müdahalede bulunmak için hizmet vermekteyiz. Belirtiler başladığında 112 acil servisin aranması bu konuda oldukça önem arz etmektedir.

Kalp Krizi Nasıl Anlaşılır

  • Göğüs ağrısı
  • Nefes almakta güçlük çekme 
  • Konuşamama
  • Mide ağrısı yaşama
  • Ellerde ve özellikle sağ kolda uyuşma veya karıncalanma hissetme
  • Aniden baş dönmesi yaşanması
  • Terleme
  • Aşırı yorgunluk hali

Kalp Krizine Nasıl Müdahale Edilir?

Kalp krizine nasıl müdahale edilmeli sorusu oldukça hayati bir önem arz etmektedir. Kalp krizi riski taşıyan kişilerin ve yakınlarının acil durumda yapılması gerekenleri bilmesi oldukça önemlidir. Öncelikle hastanın rahat etmesi için göğüs kısmının açılması ve oturtulması gerekmektedir.  Varsa ilacı içirilmesi ve daha sonra hemen 112 acil servisi aranmalıdır.  Bu durumun son derece ciddi boyutlara gelebileceği unutulmamalı ve yanlış müdahaleden kaçınılması gerekmektedir. Özellikle araç kullanırken bu durumların yaşanması halinde uygun bir yere çekilmeli ve yardım istenmelidir.  Su içmekten bir süreliğine kaçınılmalıdır.

Kalp Krizi Esanasında Ne Yapılmalı?

Kalp krizi esnasında ne yapılmalı konusu oldukça önemlidir. Eğer ilkyardım konusunda bilgisi sahibi olan biri ile birlikte değilseniz size karşı müdahalede bulunmasını engellemeniz gerekmektedir. Yapılacak her müdahale kalp krizi esnasında oldukça önemlidir. Pencere açılmalı açık alanda iseniz oturup müdahale edecek birileri gelene kadar dinlenilmeli sakin kalmaya çalışılmalıdır. Varsa ilaçların kullanılması bu esnada oldukça önemlidir. Ancak doktor tarafından yazılmayan ve çevreniz tarafından tavsiye edilen ilaçların kullanılmaması oldukça önem arz etmektedir.

Kalp Krizinde İlk Yardımın Önemi?

Kalp krizinde ilk yardımın önemi oldukça hayatidir.   Yapılacak herhangi bir yanlış müdahale hastanın ölümüyle sonuçlanabilmektedir. Bu gibi durumlar için ALFA VİP Ambulans olarak alanında son derece bilinçli personellerle çalışmaktayız. İlk müdahale kalp krizleri için çok önemlidir.  Hastada kalıcı bir hasara yol açmaması açısından gerekli ilk yardımın yapılmasının çok önemli olduğu unutulmamalı ve ilk yardım konusunda herhangi bir bilgiye sahip değilsek yardım istenmelidir.

Kalp Krizi Esnasında Ambulans?

Kalp krizi esnasında ambulans hizmetinden yararlanmak için 0212 268 0 444 numaralı telefonumuzdan bizlere 7 gün 24 saat ulaşım sağlayabilmektesiniz. Web sitemizi ziyaret ederek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.